Categoria: Estudis i projectes

Evolució simultània i divergent de la resistència a les combinacions de cefalosporina/inhibidor de la betalactamasa i imipenem/relebactam després del tractament amb ceftazidima/avibactam d'infeccions per Pseudomonas aeruginosa MDR

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicatun estudi sobre evolució simultània i divergent de la resistència a les combinacions de cefalosporina/inhibidor de la betalactamasa i imipenem/relebactam després del tractament amb ceftazidima/avibactam d'infeccions per Pseudomonas aeruginosa MDR.

Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Simultaneous and divergent evolution of resistance to cephalosporin/β-lactamase inhibitor combinations and imipenem/relebactam following ceftazidime/avibactam treatment of MDR Pseudomonas aeruginosa infections" a la revista Journal of Clinical Microbiology.

L'objectiu era descriure i caracteritzar l'emergència a la resistència al ceftolozan/tazobactam, ceftazidima/avibactam i imipenem/relebactam en un pacient que rep tractament amb ceftazidima/avibactam per una pseudomones aeruginosa MDR i infecció CNS.

Referència de l'article
Alonso-García I, Vázquez-Ucha JC, Lasarte-Monterrubio C, González-Mayo E, Lada-Salvador P, Vela-Fernández R, et al. Simultaneous and divergent evolution of resistance to cephalosporin/β-lactamase inhibitor combinations and imipenem/relebactam following ceftazidime/avibactam treatment of MDR Pseudomonas aeruginosa infections. J Antimicrob Chemother. 2023 Mar 15. doi: 10.1093/jac/dkad062. PubMed PMID: 36918743.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Servei de Microbiologia. Hospital Universitari Son Espases]