Categoria: Estudis i projectes

Control òptim de tots els factors de risc vasculars modificables entre els pacients amb malaltia ateroscleròtica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en un article sobre el control òptim de tots els factors de risc vasculars modificables entre els pacients amb malaltia ateroscleròtica. També hi han participat l'Hospital Virgen del Puerto, Universidad de Extremadura, l'Hospital Comarcal de la Axarquía i l'Hospital San Pedro Alcántara.

Carmen Sánchez-Bacaicoa, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Canal Salat, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Optimal Control of all Modifiable Vascular Risk Factors Among Patients With Atherosclerotic Disease. A Real-Life Study" a la revista Current Problems in Cardiology.

Els efectes de mantenir tots els factors de risc vascular clàssics en l'objectiu entre els pacients amb malaltia cardiovascular ateroescleròtica (MCVA) estabilitzada són incerts. Factores de Riesgo y ENfermedad Arterial (FRENA) va ser un registre prospectiu de pacients ambulatoris consecutius amb malaltia coronària, cerebrovascular o arterial perifèrica.

Els resultats del present estudi aporten algunes idees sobre els factors que poden servir de guia als metges a l'hora d'adaptar el tractament intensiu i multifactorial a cada pacient en la pràctica clínica.

Referència de l'article
Escudero-Sánchez G, Rico-Martín S, Sánchez-Bacaicoa C, Costo C, Galán-González J, Calderón-García JF, et al. Optimal Control of all Modifiable Vascular Risk Factors Among Patients With Atherosclerotic Disease. A Real-Life Study. Curr Probl Cardiol. 2023 Mar;48(3):101530. doi: 10.1016/j.cpcardiol.2022.101530. PubMed PMID: 36481390.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]