Categoria: Estudis i projectes

Llindars clínics de pseudohiperkalemia i pseudonormokalemia en pacients amb trombocitosis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Anàlisis Clíniques, Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi sobre els llindars clínics de pseudohiperkalemia i pseudonormokalemia en pacients amb trombocitosis. També hi ha participat l'Hospital Universitario Miguel Servet.

José Antonio Delgado i María Antonieta Ballesteros, facultatius del servei d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases; Bernardo López, Sara Aida Jiménez i María Antonia Durán, hematòleg i hematòlogues de l'Hospital Universitari Son EspasesDaniel Morell-Garcíaorcid i Josep Miquel Bauçaorcid, facultatius del servei d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Clinical Thresholds for Pseudohyperkalemia and Pseudonormokalemia in Patients with Thrombocytosis" a la revista EJIFCC.

La lisis de les plaquetes durant la coagulació in vitro dona lloc a un augment de les concentracions de potassi. Els autors es varen proposar establir el valor de tall per al recompte de plaquetes que interfereix en el potassi sèric i estimar el percentatge de casos de pseudohiperkalemia i pseudonormokalemia a l'Hospital Universitari Son Espases.

Referència de l'article
Delgado JA, Lopez B, Morell-García D, Martínez-Morillo E, Antonieta Ballesteros M, Jiménez SA, et al. Clinical Thresholds for Pseudohyperkalemia and Pseudonormokalemia in Patients with Thrombocytosis. EJIFCC. 2022 Oct;33(3):233–41. PubMed PMID: 36447798.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Erhabor Osaro (Associate Professor) / Thrombocytosis / CC BY-NC-ND 2.0]