Categoria: Estudis i projectes

Aplicació de reconstrucció 3D i intel·ligència artificial a l'escissió completa de mesocòlon i limfadenectomia D3 en el càncer de còlon

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Coloproctologia del Servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu i la Unitat de Reconstrucció-3D i Centre de Simulació de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han publicat, junt amb la Universitat de les Illes Balears i la Universitat de València, un estudi sobre l'aplicació de reconstrucció 3D i intel·ligència artificial a l'escissió completa de mesocòlon i limfadenectomia D3 en el càncer de còlon.

Álvaro García-Granero, Sebastían Jerí Mc-Farlane, Margarita Gamundí Cuesta i Francesc Xavier González-Argente, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Aplicación de reconstrucción 3D e inteligencia artificial a la escisión completa de mesocolon y linfadenectomía D3 en el cáncer de colon" a la revista Cirugía Española.

Les tècniques de reconstrucció 3D i la intel·ligència artificial són una línia actual d'innovació en oncologia quirúrgica colorectal. L'objectiu d'aquest estudi és mostrar l'experiència inicial d'un sistema de processament i reconstrucció d'imatges 3D per a realitzar escissió mesocòlica completa i limfadenectomia D3 en càncer de còlon.

Referència de l'article
Garcia-Granero A, Jerí Mc-Farlane S, Gamundí Cuesta M, González-Argente FX. Aplicación de reconstrucción 3D e inteligencia artificial a la escisión completa de mesocolon y linfadenectomía D3 en el cáncer de colon. Cir Esp. 2023 Jan; doi: 10.1016/j.cireng.2023.01.006. PubMed PMID: 36709852.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques

[Font: Bibliosalut]

[Foto: NIH Image Gallery / Human Colon Cancer Cells / Public Domain Mark 1.0]