Categoria: Estudis i projectes

Anorèxia refractòria nerviosa en l'edat adulta i estimulació cerebral profunda del nucli accumbens

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Departments de Psiquiatria i Psicologia, i Radiologia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat, juntament amb la Fundación Jiménez Díaz i l'Hospital de Salamanca, en un estudi sobre l'anorèxia refractòria nerviosa en l'edat i estimulació cerebral profunda del nucli accumbensadulta. 

Iratxe Aguirre-Orue, Carolina Roset-Ferrerorcid i Jose Miguel-Pueyo, psiquiatres de l'Hospital Universitari Son Espases; Carmen Bermudez-Andion, psicòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; i Antonio Mas-Bonet, radiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Refractory anorexia nervosa in adulthood and nucleus accumbens deep brain stimulation" a la revista Surgical Neurology International.

L'anorèxia nerviosa és una malaltia mental potencialment mortal amb nombroses conseqüències. Alguns casos són crònics i refractaris a múltiples tractaments. En conseqüència, existeix un gran interès per les alternatives terapèutiques que puguin millorar als pacients greus. Presentem un pacient adult amb anorèxia nerviosa que es va sotmetre a estimulació cerebral profunda bilateral del nucli accumbens (ECP-NAC).

Referència de l'article
Lara-Almunia M, Aguirre-Orue I, Roset-Ferrer C, Bermudez-Andion C, Alvarez AS, Mas-Bonet A, et al. Refractory anorexia nervosa in adulthood and nucleus accumbens deep brain stimulation. Surg Neurol Int. 2023;14:14. doi: 10.25259/SNI_1112_2022. PubMed PMID: 36751454.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dona fent exercici / CC BY-NC-SA 4.0]