Categoria: Estudis i projectes

La circumferència de la cintura com a factor essencial en la predicció de la resistència a la insulina i detecció primerenca de la SM en adults

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) han participat en un estudi sobre la circumferència de la cintura com a factor essencial en la predicció de la resistència a la insulina i detecció primerenca de la síndrome metabòlica en adults. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears, ADEMA, el IUNICS i la Queen Mary University of London.

José Ignacio Ramírez-Manent i Angel Arturo López-González, metges de l'IB-Salut i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Waist Circumference Is an Essential Factor in Predicting Insulin Resistance and Early Detection of Metabolic Syndrome in Adults" a la revista Nutrients.

La síndrome metabòlica (Met-S) es considera un dels problemes de salut més importants al segle XXI. Això inclou un grup de trastorns metabòlics que augmenta el risc de malalties cardiovascular com sobrepès i obesitat, perfil lipídic elevat i pressió sanguínia i resistència a la insulina (RI). Basat en la informació mencionada en la qual sembla tenir una relació entre RI i Met-S, l'objectiu d'aquest treball va ser doble: per una part, avaluar la relació entre els valors de diferents escales de resistència a la insulina i Met-S determinat per tres escales diferents, i, per un altra part, determinar si qualsevol dels components del Met-S predisposa més a l'aparició de RI.

Referència de l'article
Ramírez-Manent JI, Jover AM, Martinez CS, Tomás-Gil P, Martí-Lliteras P, López-González ÁA. Waist Circumference Is an Essential Factor in Predicting Insulin Resistance and Early Detection of Metabolic Syndrome in Adults. Nutrients. 2023 Jan;15(2). doi: 10.3390/nu15020257. PubMed PMID: 36678129.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: PXFuel / Tape measure / CC BY-NC-ND 2.0]