Categoria: Estudis i projectes

Aplicació i resultats d'un paquet de cures per a la prevenció d'infeccions per CVP a l'Hospital Universitari Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Professionals d'Infermeria de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat, junt amb l'Institut Català d'Oncologia, el CIBERINFEC, l'Instituto Carlos III, la Universitat de Barcelona i l'IDIBEL, l'aplicació i resultats d'un paquet de cures per a la prevenció d'infeccions del torrent sanguini per catèter venós perifèric a l'Hospital Universitari Son Llàtzer,com a part de la tesis doctoral de la IP a la universitat de Barcelona.

Yolanda Lladó Maura, Magdalena Lucía Berga Figuerola, M José Rodríguez Moreno, Verónica Lluch Garvi, infermeres de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; Elisabet E. Soler Felsner, tècnic de gestió per al desenvolupament de projectes d’investigació en infermeria i Adrián Rodríguez-Rodríguez, investigador de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Care bundle for the prevention of peripheral venous catheter blood stream infections at a secondary care university hospital: Implementation and results" a la revista Infection, Disease & Health.

La cateterització venosa amb finalitats diagnòstiques i terapèutiques forma part de la pràctica hospitalària habitual, ja que aproximadament el 70% dels pacients hospitalitzats tenen un catèter venós perifèric (CVP). No obstant això, aquesta pràctica pot provocar tant complicacions locals (per exemple, flebitis química, mecànica i infecciosa) com a complicacions sistèmiques (per exemple, bacterièmies relacionades amb el CVP (BRCVP). Les dades i les activitats de vigilància són fonamentals per a prevenir les infeccions nosocomials i la flebitis i per a millorar l'atenció i la seguretat dels pacients. L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar l'impacte d'un paquet de cures en la reducció de les taxes de BRCVP i flebitis a l'Hospital Universitari Son Llàtzer.

La implementació d'un paquet de cures va reduir significativament les taxes de BRCVP i flebitis a l'hospital. Es necessiten programes de vigilància contínua per a adaptar les mesures amb la finalitat de millorar l'atenció al pacient i garantir la seguretat.

Referència de l'article
Lladó Maura Y, Berga Figuerola ML, Rodríguez Moreno MJ, Lluch Garvi V, Soler Felsner EE, Rodríguez-Rodríguez A, et al. Care bundle for the prevention of peripheral venous catheter blood stream infections at a secondary care university hospital: Implementation and results. Infect Dis Heal. 2023 Feb. doi: 10.1016/j.idh.2023.02.001. PubMed PMID: 36849285.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ian Blanco]