Categoria: Estudis i projectes

Gravetat de les presentacions en els serveis d'urgències degudes a toxicitat aguda per medicaments a Europa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El SAMU 061 Balears, juntament amb el Grup de treball de Toxicologia Clínica de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa ha participat en la publicació d'una una anàlisi longitudinal durant un període de 6 anys (2014-2019) estratificat per sexe sobre la gravetat de les presentacions en els serveis d'urgències degudes a toxicitat aguda per medicaments a Europa.

Christopher Yates, metge del SAMU 061 Balears i membre del Grup de Treball de Toxicologia Clínica de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Severity of emergency department presentations due to acute drug toxicity in Europe: a longitudinal analysis over a 6-year period (2014-2019) stratified by sex" a la revista European Journal of Emergency Medicine.

Investigar si la gravetat de les presentacions de toxicitat aguda per fàrmacs recreatius als serveis d'urgències (SU) a Europa ha canviat en els últims anys i descobrir possibles diferències entre sexes.

La gravetat de les presentacions als SU europeus es va mantenir principalment sense canvis durant 2014-2019, però el risc de mort pot haver disminuït. Per contra, la intubació en les intoxicacions solitàries per cocaïna i l'ingrés en l'UCI en les intoxicacions solitàries per heroïna han augmentat. Encara que els homes i les dones van mostrar un patró similar durant el període per a la majoria de les comparacions, les dades suggereixen que les dones van mostrar una disminució menor del risc general de mort.

Referència de l'article
Miró Ò, Burillo-Putze G, Schmid Y, Salgado E, Liechti ME, Dines AM, et al. Severity of emergency department presentations due to acute drug toxicity in Europe: a longitudinal analysis over a 6-year period (2014-2019) stratified by sex. Eur J Emerg Med Off J Eur Soc Emerg Med. 2023 Feb;30(1):21–31. doi: 10.1097/MEJ.0000000000000978. PubMed PMID: 36350710.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: e-Magine Art / Pills 3 / CC-by-sa-3.0 de]