Categoria: Estudis i projectes

Cost-efectivitat del garbellat amb troponina T d'alta sensibilitat en pacients postquirúrgics no cardíacs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació d'un estudi sobre el cost-eficàcia d'una estratègia de garbellat sistemàtic amb troponina T cardíaca d'alta sensibilitat comparada amb l'atenció habitual per a identificar pacients amb lesió miocardíaca periperatòria després de cirurgia major no cardíaca.

Miguel Vives-Borrásorcid, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Cost-effectiveness of a high-sensitivity cardiac troponin T systematic screening strategy compared with usual care to identify patients with peri-operative myocardial injury after major noncardiac surgery" a la revista European Journal of Anaesthesiology.

Cada any es realitzen en el món uns 300 milions d'intervencions quirúrgiques, xifra que no deixa d'augmentar. La lesió miocardíaca peroperatòria (LMP), detectada per l'elevació de la troponina cardíaca (cTn), és una complicació cardíaca freqüent de la cirurgia no cardíaca, fortament associada a la mortalitat a curt i llarg termini. Sense un garbellat peroperatori sistemàtic de la cTn, la majoria dels casos de LMP poden passar desapercebuts. No obstant això, se sap poc sobre la rendibilitat d'una estratègia de garbellat sistemàtic de la LMP amb troponina T cardíaca d'alta sensibilitat (hs-cTnT) després de la cirurgia no cardíaca.

Avaluar, en pacients amb alt risc cardiovascular, el cost-efectivitat d'una estratègia de garbellat sistemàtic mitjançant un assaig de hs-cTnT, per a identificar pacients amb LMP després de cirurgia major no cardíaca, en comparació amb l'atenció habitual.

Referència de l'article
Popova E, Alonso-Coello P, Álvarez-García J, Paniagua-Iglesias P, Rué-Monné M, Vives-Borrás M, et al. Cost-effectiveness of a high-sensitivity cardiac troponin T systematic screening strategy compared with usual care to identify patients with peri-operative myocardial injury after major noncardiac surgery. Eur J Anaesthesiol. 2023 Mar;40(3):179–89. doi: 10.1097/EJA.0000000000001793. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]