Categoria: Estudis i projectes

Recomanacions del COESANT per a les proves de susceptibilitat in vitro d'agents antimicrobians per difusió en disc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació de les recomanacions del Comitè Espanyol de Antibiograma (COESANT) per a les proves de susceptibilitat in vitro d'agents antimicrobians per difusió en disc. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Recomendaciones del Comité Español del Antibiograma (COESANT) para el estudio de sensibilidad in vitro a los antimicrobianos por difusión con discos" a la revista Enfermedades infecciosas y microbiologia clinica.

La difusió amb discos és un mètode estandarditzat que proporciona resultats fiables per a guiar la teràpia antimicrobiana en nombrosos tipus d'infeccions. Sobre la base de les directrius del European Committee on Antimicrobial Susceptibility Testing (EUCAST), àmpliament implantades a Espanya, el Comitè Espanyol de l'Antibiograma (COESANT) ha elaborat recomanacions per a la selecció d'antimicrobians per ser estudiats mitjançant la tècnica de difusió amb discos, la seva notificació selectiva en l'informe de sensibilitat i el seu ús per a la detecció de mecanismes de resistència. També es discuteixen els factors que afecten els resultats obtinguts mitjançant la tècnica de difusió amb discos juntament amb els avantatges i desavantatges del mètode.

Referència de l'article
Rivera A, Viñado B, Benito N, Docobo-Pérez F, Fernández-Cuenca F, Fernández-Domínguez J, et al. Recommendations of the Spanish Antibiogram Committee (COESANT) for in vitro susceptibility testing of antimicrobial agents by disk diffusion. Enfermedades Infecc y Microbiol Clin. 2023 gen. doi: 10.1016/j.eimce.2022.12.009. PubMed PMID: 36610835.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nathan Reading / Pseudomonas aeruginosa IMP-1- Metallo-Beta lactamase - Carbapenemase Detection Kit / CC BY-NC-ND 2.0]