Categoria: Estudis i projectes

Dissociació entre la capacitat física i l'activitat física diària en pacients amb MPOC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un acostament basat en la població sobre la dissociació entre la capacitat física i l'activitat física diària en pacients amb MPOC.

Borja G Cosío, pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa; va participar en la publicació de l'article amb el títol "Dissociation between physical capacity and daily physical activity in COPD patients. A population-based approach" a la revista Children.

La capacitat física (CF) i l'activitat física diària (AF) són dos factors importants en el transcurs clínic de la MPOC, encara que no sempre mantenen un relació propera. Els objectius eren avaluar la freqüència de la dissociació CF-AF en pacients amb MPOC i subjectes sense limitació del fluxe d'aire i identificar els seus factors de risc.

Referència de l'article
García-Río F, Miravitlles M, Soriano JB, Cosío BG, Soler-Cataluña JJ, Casanova C, et al. Dissociation between physical capacity and daily physical activity in COPD patients. A population-based approach. Respir Med. 2023 Feb;207:107115. doi: 10.1016/j.rmed.2023.107115. PubMed PMID: 36610693.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Fisioterapeutes d'Atenció Primària de Mallorca]