Categoria: Estudis i projectes

Intervencions vocacionals i factors relacionats amb malalties reumàtiques i musculoesquelètiques

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una revisió sistemàtica sobre l'associació de les intervencions vocacionals i factors relacionats amb la malaltia i els resultats laborals en persones amb malalties reumàtiques i musculoesquelètiques. També hi han participat diferents centres.

Lucía Silva-Fernándezorcid, reumatòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol " Association of vocational interventions and work-related factors with disease and work outcomes in people with RMDs: A systematic review" a la revista Seminars in Arthritis and Rheumatism.

Es va convocar un grup de treball de l'EULAR per a elaborar recomanacions sobre els hàbits de vida de les persones amb malalties reumàtiques i musculoesquelètiques. En aquest document es revisa la literatura sobre els factors relacionats amb el treball i els resultats específics de la malaltia en persones amb osteoartritis, artritis reumatoide (AR), lupus eritematós sistèmic, espondiloartritis axial (axSpA), artritis psoriàsica, esclerosi sistèmica (SSc) i gota.

Referència de l'article
Wieczorek M, Verstappen SM, Putrik P, Gwinnutt JM, Balanescu A, Bischoff-Ferrari HA, et al. Association of vocational interventions and work-related factors with disease and work outcomes in people with RMDs: A systematic review. Semin Arthritis Rheum. 2023 Feb;58:152135. doi: 10.1016/j.semarthrit.2022.152135. PubMed PMID: 36434893.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Treballador de manteniment / CC BY-NC-SA 4.0]