Categoria: Estudis i projectes

Millora de la supervivència en pacients amb leucèmia mieloide aguda amb mutació FLT3

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Universitari Son Llàtzer han participat en la publicació dels resultats d'una cohort de nou anys de durada sobre la millora de la supervivència en pacients amb leucèmia mieloide aguda amb mutació FLT3.

Antonia Sampol, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; i Joan Bargay, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article "Survival improvement of patients with FLT3 mutated acute myeloid leukemia: results from a prospective 9 years cohort" a la revista Blood Cancer Journal.

La midostaurina afegida a la quimioteràpia intensiva és el tractament estàndard per a la leucèmia mieloide aguda (LMA) amb mutacions FLT3 (FLT3mut). Es va analitzar l'impacte de la midostaurina en 227 pacients amb LMA FLT3mut inclosos en l'assaig prospectiu AML-12 per a pacients ≤70 anys que estaven en forma.

Aquest estudi destaca la millora dels resultats dels pacients amb LMA FLT3mut que estan en forma amb la incorporació de midostaurina.

Referència de l'article
Oñate G, Pratcorona M, Garrido A, Artigas-Baleri A, Bataller A, Tormo M, et al. Survival improvement of patients with FLT3 mutated acute myeloid leukemia: results from a prospective 9 years cohort. Blood Cancer J. 2023 May 5;13(1):69. doi: 10.1038/s41408-023-00839-1. PubMed PMID: 37147301.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Camilo Rueda López / Sweets / CC BY-ND 2.0]