Categoria: Estudis i projectes

Prevenció de la depressió a través d'una intervenció de salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i el Centre de Salut la Vileta han participat en un assaig aleatori controlat sobre la prevenció de la depressió a través d'una intervenció de salut.

Joan Llobera, investigador de la Unitat d'Investigació d'Atenció Primària de Mallorca i investigador de l'IdISBa; i Caterina Vicens, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS Son Serra- La Vileta i investigadora de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "A multiple health behaviour change intervention to prevent depression: A randomized controlled trial" a la revista General Hospital Psychiatry.

L'objectiu de l'estudi era examinar l'efectivitat d'una intervenció denominada MHBC (per les seves sigles en anglès "multiple health behaviour change") de dotze mesos de durada en la prevenció de la depressió al voltant de l'atenció primària de salut.

Un total de 2531 pacients van participar en aquest assaig controlat aleatoritzat per conglomerats. Van ser assignats aleatòriament per a rebre l'atenció habitual de APS o la intervenció MHBC. Els criteris de valoració es van centrar en l'aparició de depressió major i la reducció dels símptomes depressius en aquells participants que no presentaven depressió a l'inici de l'estudi, durant un seguiment de dotze mesos.

En resum, l'estudi conclou que, en comparació amb l'atenció mèdica acostumada, la intervenció MHBC va proporcionar una reducció no significativa en la incidència de depressió major. Aquests resultats ofereixen noves perspectives sobre la importància de les intervencions de salut mental i la necessitat de recerques addicionals per a abordar eficaçment la prevenció de la depressió entorn d'atenció primària de salut.

Referència de l'article
Gómez-Gómez I, Motrico E, Moreno-Peral P, Casajuana-Closas M, López-Jiménez T, Zabaleta-del-Olmo E, et al. A multiple health behaviour change intervention to prevent depression: A randomized controlled trial. Gen Hosp Psychiatry. 2023 May;82:86–94. doi: 10.1016/j.genhosppsych.2023.02.004. PubMed PMID: 37001428.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Camp Redó]