Categoria: Estudis i projectes

Desenvolupament de resistència al cefiderocol en Pseudomonas aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'IdISBa han publicat un estudi sobre la dinàmica i mecanismes in vitro del desenvolupament de la resistència al cefiderocol en Pseudomonas aeruginosa de tipus salvatge, mutant i XDR.

María A Gomis-Font, Miquel À Sastre-Femenia, Biel Taltavull, Gabriel CabotAntonio Oliver,  microbiòloga i microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "In vitro dynamics and mechanisms of cefiderocol resistance development in wild-type, mutator and XDR Pseudomonas aeruginosa" a la revista Journal of Antimicrobial Chemotherapy.

L'objectiu d'aquest article és analitzar la dinàmica i els mecanismes del desenvolupament escalonat de resistència al cefiderocol en Pseudomonas aeruginosa.

Es va analitzar l'evolució de la resistència a cefiderocol en WT PAO1, PAOMS (derivat mutador mutS) i tres aïllats clínics XDR pertanyents als clons ST111, ST175 i ST235. Els ceps es van incubar en experiments per triplicat durant 24 h en CAMHB empobrit en ferro amb 0,06-128 mg/L de cefiderocol. Els tubs de la concentració d'antibiòtic més alta que van mostrar creixement es van reinocular al mig fresc que contenia concentracions de fins a 128 mg/L durant set dies consecutius. Es van caracteritzar dues colònies per cep i experiment mitjançant la determinació dels perfils de susceptibilitat i WGS.
Aquest treball desxifra els possibles mecanismes de resistència que poden sorgir després de la introducció del cefiderocol en la pràctica clínica, i posa en relleu que el risc de desenvolupament de resistència podria ser específic de cada cep, fins i tot per als clons XDR d'alt risc.

Referència de l'article
Gomis-Font MA, Sastre-Femenia MÀ, Taltavull B, Cabot G, Oliver A. In vitro dynamics and mechanisms of cefiderocol resistance development in wild-type, mutator and XDR Pseudomonas aeruginosa. J Antimicrob Chemother. 2023 May 30. doi: 10.1093/jac/dkad172. PubMed PMID: 37253034.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Marco Verch Professional Photographer / Injectable drugs in bottle and ampoules and syringe / CC BY-SA 4.0]