Categoria: Estudis i projectes

Deteriorament conductual i amnèsia a l'inici de la síndrome de Susac

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Neurologia, Radiologia i Oftalmologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha publicat un cas clínic sobre el deteriorament conductual i amnèsia a l'inici de la síndrome de Susac.

Marc Masjuan i Trajche Ivanovski, neuròlegs de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; Helena Sarasibar Ezcurra, radiòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; i Elena Rigo Oliver, oftalmòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Behavioral Impairment and Amnesia at the Onset of Susac Syndrome" a la revista Cureus.

La síndrome de Susac (SS) és una microangiopatia autoimmune que afecta el cervell, la retina i l'oïda interna, causant una àmplia gamma de manifestacions clíniques. La tríada d'encefalopatia, alteracions visuals i pèrdua d'audició constitueix la presentació clàssica de la malaltia.

Es descriu un cas clínic original d'un home jove amb diagnòstic definitiu de SS, que va presentar trastorns de conducta i amnèsia, manifestats inicialment com un trastorn dissociatiu o d'ansietat, però amb una evolució fulminant cap a una encefalopatia greu associada a infarts retinians i hipoacúsia neurosensorial. Després del diagnòstic de SS, es va iniciar un tractament immunosupressor agressiu amb millora neurològica significativa i evolució favorable durant el període de seguiment.

El SS és una malaltia rara, però potencialment devastadora que pot causar una gran discapacitat si no es diagnostica i tracta adequadament. L'aparició del SS amb manifestacions conductuals o psiquiàtriques pot induir a error, provocant un retard diagnòstic.

Referència de l'article
Masjuan M, Ivanovski T, Sarasibar Ezcurra H, Rigo Oliver E. Behavioral Impairment and Amnesia at the Onset of Susac Syndrome. Cureus. 2023 Apr;15(4):e38089. doi: 10.7759/cureus.38089. PubMed PMID: 37252530.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Mansour M, Baradai N, Kacem A, Derbali H, Bedoui I. Unusual flare up of Susac syndrome. Emerg Neurol. 2022 Nov 28;1(1):12–5. / Brain MRI of a 50-year-old man showing characteristic ''snowball'' lesions in the corpus callosum on sagittal T2 / CC BY-SA 4.0]