Categoria: Estudis i projectes

Artroscòpia amb agulla del colze a través d'un portal transbraquial anterior

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Ortopèdia i Traumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer han publicat un article sobre l'artroscòpia amb agulla del colze a través d'un portal transbraquial anterior.

José María Rapariz GonzálezorcidAina Maria Far-RieraorcidCarlos Pérez-Uribarriorcid, traumatòlegs i traumatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat l'article amb el títol "Needle arthroscopy of the elbow through an anterior transbrachial portal" a la revista JSES International.

La innovació actual en artroscòpia amb agulla està millorant la seguretat dels portals anteriors al voltant del colze. En aquest estudi es va avaluar la proximitat al nervi radial, el nervi mitjà i l'artèria braquial en mostres cadavèriques d'un portal anterior utilitzat per a l'artroscòpia de colze.

Després de marcar les referències cutànies, es va introduir la cànula NanoScope just lateral al tendó del bíceps, a través del múscul braquial i la càpsula anterior. Es va realitzar una artroscòpia del colze. A continuació es va dur a terme acuradament la dissecció en tots els espècimens amb la cànula NanoScope col·locada. La distància més curta des de la cànula fins al nervi mitjà, el nervi radial i l'artèria braquial es va mesurar amb un calibre digital lliscant manual.

L'artroscòpia amb agulla del colze a través d'un portal transbraquial anterior és segura per a les principals estructures neurovasculars. A més, aquesta tècnica permet la visualització completa dels compartiments anterior i posterolateral del colze a través de l'espai húmer-ràdio-ulna.

Referència de l'article
Rapariz JM, Far-Riera AM, Perez-Uribarri C, Martin-Martin S, Rodriguez-Baeza A. Needle arthroscopy of the elbow through an anterior transbrachial portal. JSES Int. 2023 Mar. doi: 10.1016/j.jseint.2023.02.012. PubMed PMID: 37426931.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: JSES International]