Categoria: Estudis i projectes

Avaluació de característiques d'assajos controlats aleatoris en SCA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), els Serveis de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital de Manacor, han publicat una avaluació sistemàtica de les característiques dels assajos controlats aleatoris citats per les guies de pràctica clínica de la síndrome coronària aguda.

Maribel González-Del-HoyoVicente Peralorcid i Xavier Rosselloorcid, cardiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBaCaterina Mas-Lladoorcid, cardiòloga de l'Hospital de Manacor i investigadora de l'IdISBa; Joan Siquier-Padillaorcid i Laura Blaya-Peñaorcid, cardiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "A systematic assessment of the characteristics of randomised controlled trials cited by acute coronary syndrome clinical practice guidelines" a la revista European Heart Journal - Quality of Care and Clinical Outcomes.

L'objectiu d'aquest estudi va ser descriure les característiques metodològiques dels assajos controlats aleatoritzats (ACA) citats en les guies de pràctica clínica (GPC) nord-americanes i europees per a l'infart de miocardi amb elevació del segment ST (IAMCEST) i la síndrome coronària aguda sense elevació del segment ST (SCASEST).

Aquesta anàlisi demostra que els ACA citats per les GPC encara poden presentar problemes i limitacions metodològiques significatius, la qual cosa posa en relleu que és crucial comprendre millor els aspectes metodològics dels ACA per a formular recomanacions rellevants per a la pràctica clínica.

Referència de l'article
Gonzalez-Del-Hoyo M, Mas-Llado C, Siquier-Padilla J, Blaya-Peña L, Coughlan JJ, Peral V, et al. A systematic assessment of the characteristics of randomised controlled trials cited by acute coronary syndrome clinical practice guidelines. Eur Hear journal Qual care Clin outcomes. 2023 Jun 9. doi: 10.1093/ehjqcco/qcad034. PubMed PMID: 37296213.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]