Categoria: Estudis i projectes

Nivells prenatals de vitamina D i creixement en nens

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut de Menorca ha participat en un estudi sobre com els nivells prenatals de vitamina D influeixen en el creixement i la composició corporal fins als 11 anys en els nins.

Maties Torrent, metge de l'Àrea de Salut de Menorca i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Prenatal Vitamin D Levels Influence Growth and Body Composition until 11 Years in Boys" a la revista Nutrients.

Els nivells de vitamina D durant la gestació poden influir en el creixement dels fills i modular l'adipogènesi. Els resultats d'estudis prospectius són inconsistents i pocs han avaluat la persistència d'aquestes associacions en la infància tardana.

L'objectiu era examinar l'associació entre els nivells prenatals de vitamina D i el creixement i l'adipositat en la infància tardana.

Els resultats donen suport a un efecte programador específic del sexe dels nivells de vitamina D3 en l'embaràs primerenc sobre la composició corporal de la descendència en la infància tardana observat en els nens.

Referència de l'article
Sanguesa J, Marquez S, Bustamante M, Sunyer J, Iniguez C, Vioque J, et al. Prenatal Vitamin D Levels Influence Growth and Body Composition until 11 Years in Boys. Nutrients. 2023 Apr 23;15(9):2033. doi: 10.3390/nu15092033. PubMed PMID: 37432159.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pxhere / Niños jugando a Fútbol / CC0 2.0 Universal ]