Categoria: Estudis i projectes

Planificació preoperatòria de fístules perianals complexes en crohn: eina 3D interactiva

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Cirurgia, Digestiu i l'Àrea de Simulació i 3D de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat una modelització tridimensional com a nova eina interactiva per a la planificació preoperatòria de fístules perianals complexes en la malaltia de Crohn.

Sebastián Jeri-McFarlaneorcid, Álvaro García-Graneroorcid, Aina Ochogavía-Seguíorcid, Anaí Oseira-Reigosaorcid, Alejandro Gil-Catalanorcid, Margarita Gamundi-Cuestaorcid i Francisco Xavier Gonzalez-Argenteorcid, cirurgians i cirurgianes de l'Hospital Universitari Son Espases; Leandro Brogiorcid, anestesiòleg de l'àrea de Simulació i 3D de l'Hospital Universitari Son Espases; Daniel Ginard-Vicensorcid, digestòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; han publicat la nota tècnica amb el títol "Three‐dimensional modelling as a novel interactive tool for preoperative planning for complex perianal fistulas in Crohn's disease" a la revista Colorectal Disease.

surgicalL'objectiu d'aquest estudi és demostrar el valor afegit dels models de reconstrucció tridimensional (3D) i la intel·ligència artificial per a la planificació preoperatòria en la malaltia de Crohn perianal complexa. La RM és l'estàndard gold per al diagnòstic de fístules perianals complexes i abscessos a causa de la seva alta sensibilitat, però manca d'alts valors d'especificitat. Això crea la necessitat de millors models de diagnòstic, com el processament i la reconstrucció tridimensional d'imatges (3D-IPR) amb algorismes d'intel·ligència artificial (IA). La reconstrucció tridimensional en fístules perianals complexes associades a CD pot facilitar la interpretació de la malaltia, l'anatomia i l'estratègia quirúrgica, millorant potencialment la planificació preoperatòria, així com l'assistència intraoperatòria. Això probablement podria donar lloc a millors resultats quirúrgics per a controlar la sèpsia perianal i reduir el nombre de procediments quirúrgics necessaris en aquests pacients.

Referència de l'article
Jeri‐McFarlane S, García‐Granero Á, Ochogavía‐Seguí A, Pellino G, Oseira‐Reigosa A, Gil‐Catalan A, et al. Three‐dimensional modelling as a novel interactive tool for preoperative planning for complex perianal fistulas in Crohn’s disease. Color Dis. 2023 Jun 27;25(6):1279–84. doi: 10.1111/codi.16539. PubMed PMID: 36974360.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases / Colorectal Disease, Volume: 25, Issue: 6, Pages: 1279-1284, First published: 27 March 2023, DOI: (10.1111/codi.16539)]