Categoria: Estudis i projectes

Indicadors de qualitat i pronòstic en la bacterièmia per Staphylococcus aureus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una cohort prospectiu observacional multicèntric sobre l'impacte del compliment dels indicadors individuals de qualitat assistencial en el pronòstic de la bacterièmia per Staphylococcus aureus.

Enrique Ruiz de Gopeguiorcid, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article "Impact of adherence to individual quality-of-care indicators on the prognosis of bloodstream infection due to Staphylococcus aureus: a prospective observational multicentre cohort" a la revista Clinical Microbiology and Infection.

L'objectiu era analitzar l'adherència i l'impacte dels indicadors de qualitat assistencial (IQA) en el tractament de la infecció del torrent sanguini per Staphylococcus aureus en una cohort prospectiva i multicèntrica. L'adherència als IQA en la infecció del torrent sanguini per S. aureus no va aconseguir les taxes esperades.

A més dels beneficis de l’aplicació d’aquests indicadors com a paquet, el control del focus d’infecció i la teràpia dirigida adequada es van associar de manera independent amb una mortalitat baixa.

Referència de l'article
Escrihuela-Vidal F, Kaasch AJ, Von Cube M, Rieg S, Kern W V., Seifert H, et al. Impact of adherence to individual quality-of-care indicators on the prognosis of bloodstream infection due to Staphylococcus aureus: a prospective observational multicentre cohort. Clin Microbiol Infect. 2023 Apr;29(4):498–505. doi: 10.1016/j.cmi.2022.10.019. PubMed PMID: 36283610.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]