Categoria: Estudis i projectes

Biomarcadors de dany axonal per afavorir el diagnòstic precoç de l'A-ATTRv

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat Multidisciplinar d'Amiloidosi per TTR de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), el Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han publicat en un estudi sobre biomarcadors de dany axonal per afavorir el diagnòstic precoç de l'amiloïdosi transtiretina variant (A-ATTRv)

Juan González-MorenoOrcid, Maria Antonia Ribot-SansóOrcid, Inés Losada-LópezOrcid i Eugenia Cisneros-BarrosoOrcid, metgesses i metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i membres de la Unitat Multidisciplinar d'Amiloidosi per TTR de l'IdISBa; Adrián RodríguezOrcid i Lesly Ibargüen-GonzálezOrcid, investigadors de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Biomarkers of axonal damage to favor early diagnosis in variant transthyretin amyloidosis (A-ATTRv)" a la revista Scientific Reports.

La identificació precoç de l'inici de la malaltia d'amiloïdosi ATTRv encara es endarrereix sovint a causa de la manca de biomarcadors validats d'aquesta malaltia. Els neurofilaments de cadena lleugera (NfL) han mostrat resultats prometedors en el diagnòstic precoç d'aquesta malaltia, però encara es necessiten dades, fins i tot amb mètodes de mesura alternatius. L'objectiu era estudiar els nivells de NfL mesurats per ELISA.

Referència de l'article
González-Moreno J, Gragera-Martínez Á, Rodríguez A, Borrachero-Garro C, García-Garrido S, Barceló C, et al. Biomarkers of axonal damage to favor early diagnosis in variant transthyretin amyloidosis (A-ATTRv). Sci Rep. 2024 Jan 5;14(1):581. doi: 10.1038/s41598-023-50212-2. PubMed PMID: 38182630.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Entrada Hospital Universitari Son Llàtzer / CC BY-NC-SA 4.0]