Categoria: Estudis i projectes

Eficàcia i seguretat d'un canvi oral precoç per Staphylococcus aureus de baix risc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un assaig internacional, obert, de grups paral·lels, aleatoritzat, controlat i de no inferioritat sobre l'eficàcia i seguretat d'un canvi oral precoç en la infecció del torrent sanguini per Staphylococcus aureus de baix risc (SABATO).

María Luisa Martín-Pena, metgessa de medicina interna l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Efficacy and safety of an early oral switch in low-risk Staphylococcus aureus bloodstream infection (SABATO): an international, open-label, parallel-group, randomised, controlled, non-inferiority trial" a la revista The Lancet Infectious Diseases.

La infecció del torrent sanguini per Staphylococcus aureus es tracta amb almenys 14 dies d'antimicrobians intravenosos. Es va avaluar l'eficàcia i la seguretat d'un canvi precoç al tractament oral en pacients amb baix risc de complicacions relacionades amb la infecció del torrent sanguini per S. aureus.

La teràpia antimicrobiana de canvi oral no va ser inferior a la teràpia estàndard intravenosa en els participants amb infecció del torrent sanguini per S aureus de baix risc. No obstant això, és necessari avaluar acuradament als pacients a la recerca de signes i símptomes d'infecció complicada del torrent sanguini per S. aureus en el moment de la presentació i posteriorment abans de considerar la teràpia de canvi oral primerenca.

Referència de l'article
Kaasch AJ, López-Cortés LE, Rodríguez-Baño J, Cisneros JM, Dolores Navarro M, Fätkenheuer G, et al. Efficacy and safety of an early oral switch in low-risk Staphylococcus aureus bloodstream infection (SABATO): an international, open-label, parallel-group, randomised, controlled, non-inferiority trial. Lancet Infect Dis. 2024 Jan 17. doi: 10.1016/S1473-3099(23)00756-9. PubMed PMID: 38244557.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: NIAID / Staphylococcus aureus Bacteria / CC BY-NC-ND 2.0]