Categoria: Estudis i projectes

L'ISCIII reforça la recerca en càncer infantil amb un projecte de teràpies avançades en sarcoma d'Ewing

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), a través del seu Institut d'Investigació en Malalties Rares (IIER), fa anys que fa feina en una línia d'estudi sobre el sarcoma d'Ewing, una mena de càncer infantil que, per la seva escassa prevalença en la població, també es considera una malaltia rara.

Aquesta investigació acaba de ser reforçada després del conveni signat entre l'ISCIII i la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER), que permetrà desenvolupar un projecte sobre aplicació de possibles teràpies avançades en sarcoma d'Ewing. 

El sarcoma d'Ewing és un tumor ossi que afecta infants i adolescents. Com altres classes de càncer que afecten l'edat pediàtrica, es tracta d'un tumor rar, del qual es diagnostiquen anualment a Espanya uns 30-40 casos, i molt agressiu, amb taxes de supervivència que no superen el 60%. Aquestes taxes són particularment baixes en els pacients amb metàstasi en el diagnòstic o pacients recidivants, i no superen el 20%. Per aquest motiu, i donada la manca de tractaments més efectius, és necessari el desenvolupament de projectes d'investigació que permeti aprofundir en les bases moleculars de la malaltia i identificar noves dianes terapèutiques que permetin desenvolupar teràpies més eficaces i amb manco efectes secundaris.

Inversió en càncer infantil: 12 milions per a 32 projectes entre 2018 i 2023 

L'ISCIII, a través de l'Acció Estratègica en Salut (AES), principal eina per al finançament de la recerca biomèdica i sanitària a Espanya, concedeix cada any diferents ajudes per fer contractes i projectes de recerca que impulsin el desenvolupament de l'R+D+I+ en salut a Espanya. També reforça la carrera professional de la seva comunitat investigadora, principalment la centrada en salut.

L'AES estableix com a línia d'investigació prioritària la recerca en càncer i malalties tumorals, especialment la investigació en tumors. En aquest marc, l'ISCIII ha finançat un total de 32 projectes de recerca entre el 2018 i el 2023, centrats en l'àrea de l'oncologia pediàtrica, per un valor de 12,34 milions d'euros.

Per a més informació, consulta aquí la nota de premsa de l'ISCIII.

[Font: ISCIII. 15/02/2024]

[Foto: ISCIII]