Categoria: Estudis i projectes

Renina com a biomarcador per guiar el tractament mèdic en pacients amb aldosteronisme primari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en les troballes de l'estudi SPAIN-ALDO sobre la renina com a biomarcador per guiar el tractament mèdic en pacients amb aldosteronisme primari.

Elena Mena Ribas i Alicia Sanmartín Sánchez, endocrinòlogues de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Renin as a Biomarker to Guide Medical Treatment in Primary Aldosteronism Patients. Findings from the SPAIN-ALDO Registry" a la revista High Blood Pressure & Cardiovascular Prevention.

L'aldosteronisme primari (AP) s'associa a diverses comorbiditats cardiometabòliques. S'ha observat que el tractament específic amb antagonistes dels receptors de mineralocorticoides (ARM) o adrenalectomia redueix el risc cardiometabòlic. Tot i això, el benefici cardiovascular podria dependre dels nivells plasmàtics de renina en pacients en tractament amb ARM.

Aquí, es volia comparar el desenvolupament de complicacions cardiovasculars, renals i metabòliques entre els pacients amb APs tractats mèdicament i els sotmesos a adrenalectomia, tenint en compte l'estat de la renina durant el tractament amb ARM.

Referència de l'article
Parra Ramírez P, Martín Rojas-Marcos P, Paja Fano M, González-Boillos M, Pascual-Corrales E, García Cano AM, et al. Renin as a Biomarker to Guide Medical Treatment in Primary Aldosteronism Patients. Findings from the SPAIN-ALDO Registry. High Blood Press Cardiovasc Prev. 2024 Jan 16. doi: 10.1007/s40292-023-00618-w. PubMed PMID: 38225508.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]