Categoria: Estudis i projectes

Formació en SVA bàsic en l'etapa escolar obligatòria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una professional d'Infermeria d'Atenció Primària de Mallorca ha publicat, junt amb la Universitat de les Illes Balears, un estudi descriptiu sobre la formació en suport vital avançat bàsic en l'etapa escolar obligatòria.

Lourdes Luque-Lópezorcid, infermera d'Atenció Primària de Mallorca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "La formación en Soporte Vital Básico en la etapa escolar obligatoria. Estudio descriptivo" a la revista Retos.

rcpL'escola és el lloc òptim per iniciar la formació a Suport Vital Bàsic i els docents poden tenir un paper molt rellevant per a aquest propòsit. Tot i això, no es coneix els coneixements i la disposició d'aquest col·lectiu per impartir aquesta matèria als seus alumnes. Tampoc no s'ha demostrat l'actitud de les famílies que els seus fills o tutelats rebin aquests coneixements dins del currículum escolar. L'objectiu d'aquest estudi va ser avaluar de manera quantitativa la sensibilització, actitud i disposició de la inclusió d'aquesta matèria al currículum escolar de tres figures clau a l'entorn educatiu: docents, famílies i alumnes dels graus en ciències de l'educació.

Referència de l'article
Luque López L, García Pazo P, Molina-Mula J. La formación en Soporte Vital Básico en la etapa escolar obligatoria. Estudio descriptivo. Retos. 2024 Feb 1;53:122–9. doi: 10.47197/retos.v53.102231.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Il·lustració: Luque López L, Cañadas Luque CM, Sánchez Díaz P. Pon la magia en el corazón. Sevilla: Mr. Momo; 2021]