Categoria: Estudis i projectes

Reducció de la prevalença de pacients que compleixen els criteris de la síndrome metabòlica amb tirzepatida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'una anàlisi post hoc del programa d'assaig clínic SURPASS sobre la reducció de la prevalença de pacients que compleixen els criteris de la síndrome metabòlica amb tirzepatida.

Santiago ToféOrcid, endocrinòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Reduction of prevalence of patients meeting the criteria for metabolic syndrome with tirzepatide: a post hoc analysis from the SURPASS Clinical Trial Program" a la revista Cardiovascular Diabetology.

La síndrome metabòlica és una condició caracteritzada per la coexistència de diversos factors de risc cardiovascular, com la resistència a la insulina, la hiperinsulinèmia, l'obesitat abdominal, la dislipidèmia i la hipertensió. Recentment, la tirzepatida, administrada una vegada per setmana, ha estat aprovat als Estats Units i la Unió Europea per al tractament de la diabetis tipus 2 (T2D) i l'obesitat. En el programa d'assaigs clínics SURPASS per a la T2D, el tirzepatida ha demostrat millores significatives en el control glucèmic, la reducció del pes corporal i altres factors de risc cardiometabòlics en comparació amb el placebo, la semaglutida subcutània d'1 mg, la insulina degludec i la insulina glargina. Aquesta anàlisi post hoc ha avaluat l'efecte de l'ús del tirzepatida en la prevalença de pacients que compleixen els criteris de la síndrome metabòlica a través dels assaigs SURPASS 1-5.

Referència de l'article
Nicholls SJ, Tofé S, le Roux CW, D’Alessio DA, Wiese RJ, Pavo I, et al. Reduction of prevalence of patients meeting the criteria for metabolic syndrome with tirzepatide: a post hoc analysis from the SURPASS Clinical Trial Program. Cardiovasc Diabetol. 2024 Feb 10;23(1):63. doi: 10.1186/s12933-024-02147-9. PubMed PMID: 38341541.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Artem Podrez / Healthy dawn man / Pexels license]