Categoria: Estudis i projectes

Detecció d'arrítmies en la síndrome de Brugada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Arrítmia de l'Hospital Universitari Son Espases i el Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi sobre la detecció d'arrítmies mitjançant un registrador de bucle implantable després d'un estudi electrofisiològic negatiu a la síndrome de Brugada: observacions d'un registre internacional multicèntric.

Julián Palacios-Rubio, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; i Tomas Ripoll-Vera, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Arrhythmia detection using an implantable loop recorder after a negative electrophysiology study in Brugada syndrome: observations from a multicenter international registry" a la revista Heart Rhythm.

L'estratificació del risc a la síndrome de Brugada (SBr) continua sent controvertida. Pel que fa a això, el paper de l'estudi electrofisiològic (EEF) ha estat objecte de debat. En alguns centres, és pràctica habitual utilitzar un registrador de bucle implantable (RBI) després d'un EEF negatiu per ajudar a estratificar el risc. Tanmateix, mai no s'ha abordat específicament el valor diagnòstic d'aquest enfocament.

L'objectiu era descriure les característiques basals i els resultats principals d'una estratègia d'avaluació diagnòstica mitjançant l'ús d'un registrador de bucle implantable després d'un EPS negatiu a l'SBr.

L'ús de la RBI després d'un EEF negatiu a l'SBr va ser una estratègia segura que va reflectir l'alt valor predictiu negatiu de l'EEF per a l'arítmia ventricular en aquesta síndrome. A més, va permetre la detecció d'esdeveniments d'arrítmia en una proporció significativa de pacients, amb implicacions terapèutiques a la majoria.

Referència de l'article
García-Izquierdo E, Scrocco C, Palacios-Rubio J, Assaf A, Ripoll-Vera T, Hernandez-Betancor I, et al. Arrhythmia detection using an implantable loop recorder after a negative electrophysiology study in Brugada syndrome: observations from a multicenter international registry. Hear Rhythm. 2024 Mar 6. doi: 10.1016/j.hrthm.2024.03.003. PubMed PMID: 38458509.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Electrocardiograma / CC BY-NC-SA 4.0]