Categoria: Estudis i projectes

Impacte de la multimorbiditat en l'artritis reumatoide

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Reumatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació sobre l'impacte de la multimorbiditat en l'eficàcia del primer ts/bDMARD i en la taxa de retenció després de dos anys de seguiment en pacients amb artritis reumatoide del registre BIOBADASER.

Inmaculada Ros-Vilamajó, reumatòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Impact of multimorbidity on the first ts/bDMARD effectiveness and retention rate after two years of follow-up in patients with rheumatoid arthritis from the BIOBADASER registry" a la revista Arthritis Research & Therapy.

Els pacients amb artritis reumatoide (AR) presenten una major prevalença de comorbiditats en comparació de la població general. Tot i això, les implicacions de la multimorbiditat sobre la resposta terapèutica i la retenció del tractament romanen inexplorades.

Els objectius d'aquest estudi eren:

  1. Avaluar l'impacte de la multimorbiditat a l'eficàcia del primer fàrmac antireumàtic modificador de la malaltia sintètic o biològic dirigit (ts/bDMARD), en pacients amb AR després de 2 anys de seguiment; 
  2. investigar la influència de la multimorbiditat en la taxa de retenció del tractament.

La multimorbiditat en els pacients amb AR es va associar amb més puntuacions a la DAS28 durant els dos primers anys després de l'inici dels ts/bDMARD, en comparació amb els pacients sense multimorbiditat. Es va observar una taxa de retenció lleugerament inferior als pacients amb multimorbiditat, encara que la diferència no va ser significativa.

Referència de l'article
Calvo-Gutiérrez J, López-Medina C, Otero-Varela L, Escudero-Contreras A, Ortega-Castro R, Ladehesa-Pineda L, et al. Impact of multimorbidity on the first ts/bDMARD effectiveness and retention rate after two years of follow-up in patients with rheumatoid arthritis from the BIOBADASER registry. Arthritis Res Ther. 2024 Feb 23;26(1):57. doi: 10.1186/s13075-024-03287-9. PubMed PMID: 38395899.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent gran passejant / CC BY-NC-SA 4.0]