Categoria: Estudis i projectes

Associació de l'obesitat en l'evolució del pacients crítics amb COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un estudi on s'analitza l'associació de l'obesitat en l'evolució del pacients crítics amb COVID-19.

Lorenzo Sociasorcid, i , metges de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Asociación de la obesidad en la evolución de los pacientes críticos afectados por COVID-19" a la revista Medicina Intensiva.

L'impacte de l'obesitat en la mortalitat de pacients a la Unitat de Cures Intensives (UCI) ha estat objecte d'estudi en el context de la pandèmia de COVID-19. Aquí, s'ha observat que els pacients amb un índex de massa corporal (IMC) superior a 40 tenen un risc significativament més gran de tenir una evolució desfavorable a l'UCI, especialment quan s'enfronten a la infecció per COVID-19.

Aquestes troballes ressalten la importància de considerar l'obesitat com a factor de risc crític en la gestió de pacients en estat crític, especialment durant la pandèmia. Per abordar aquesta situació, es recomana encaridament implementar un calendari de vacunació eficaç i mantenir mesures de distanciament social perllongat, especialment per a les persones amb obesitat severa.

Referència de l'article
Rodríguez A, Martín-Loeches I, Moreno G, Díaz E, Ferré C, Salgado M, et al. Association of obesity on the outcome of critically ill patients affected by COVID-19. Med intensiva. 2024 Mar;48(3):142–54. doi: 10.1016/j.medine.2023.08.003. PubMed PMID: 37923608.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]