Categoria: Estudis i projectes

El paper de les adversitats a la infància en la ideació suïcida entre estudiants universitaris LGB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els professors de la Universitat de les Illes Balears Margarita Gili y Miquel Roca, del grup d'investigació de Trastorns Mentals d'Alta Prevalença (TRAMAP), que forma part de l'Àrea de Neurociències del IUNICS i de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació d'un estudi sobre el paper de les adversitats a la infància i adolescència i els trastorns mentals en el risc d'ideació suïcida entre estudiants universitaris espanyols LGB.

Margalida GiliMiquel Roca, investigadors de l'IdISBa i la Universitat de les Illes Balears, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Suicidal ideation risk among LGB Spanish university students: The role of childhood and adolescence adversities and mental disorders" a la revista Journal of Affective Disorders.

Les adversitats en la infància/adolescència i els trastorns mentals són més grans entre els joves LGB. Aquest article volia avaluar el paper del maltractament infantil, l'assetjament escolar i els trastorns mentals a l'associació entre orientació sexual i ideació suïcida (IS); i el paper dels trastorns mentals a l'associació entre discriminació per orientació sexual i IS.

Les adversitats de la infància/adolescència i els trastorns mentals interactuen a l'associació entre orientació sexual i IS. Els trastorns mentals poden mediar a l'associació entre la discriminació per orientació sexual i la IS. Es necessiten més investigacions que facin servir mostres més grans i un enfocament de models causals que avaluïn els mediadors del risc d'IS entre els LGB.

Referència de l'article
Miranda-Mendizabal A, Castellví P, Vilagut G, Alayo I, Almenara J, Ballester L, et al. Suicidal ideation risk among LGB Spanish university students: The role of childhood and adolescence adversities and mental disorders. J Affect Disord. 2024 Feb 27;353:52–9. doi: 10.1016/j.jad.2024.02.084. PubMed PMID: 38417714.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]