Categoria: Estudis i projectes

Candida parapsilosi resistent a fluconazole

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una descripció dels perfils de resistència a azols associats a la substitució Y132F ERG11p en els genotips de Candida parapsilosi resistents a fluconazole procedents d'hospitals de cinc ciutats espanyoles i una italiana.

Eva Alcoceba, microbiòloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Fluconazole-resistant Candida parapsilosis genotypes from hospitals located in five Spanish cities and one in Italy: Description of azole-resistance profiles associated with the Y132F ERG11p substitution" a la revista Mycoses.

L'objectiu d'aquest article era descriure genotips de C. parapsilosi resistents a fluconazole que circulen per hospitals d'Espanya i Roma i estudiar-ne el perfil de resistència a antifúngics azòlics associat a substitucions d'ERG11p.

Aquí, es mostra com s'ha detectat una propagació clonal recent de C. parapsilosi resistent a fluconazole en algunes ciutats d'Espanya, principalment impulsada per genotips dominants específics de la ciutat, que impliquen un gran nombre d'aïllats que allotgen la substitució Y132F ERG11p. Es pot sospitar dels aïllats que allotgen la substitució Y132F perquè no són sensibles al voriconazole i poques vegades són resistents al posaconazole.

Referència de l'article
Mesquida A, Alcoceba E, Padilla E, Ramírez A, Merino P, González-Romo F, et al. Fluconazole-resistant Candida parapsilosis genotypes from hospitals located in five Spanish cities and one in Italy: Description of azole-resistance profiles associated with the Y132F ERG11p substitution. Mycoses. 2024 Mar;67(3):e13706. doi: 10.1111/myc.13706. PubMed PMID: 38438313.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: MicroVillaverde / M.luteus y candida parapsilosis / CC BY-NC]