Categoria: Estudis i projectes

Tractament amb inhibidors de JAK per a errors innats de senyalització JAK/STAT

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases a participat en l'estudi retrospectiu ESID/EBMT-IEWP sobre el tractament amb inhibidors de JAK per a errors innats de senyalització JAK/STAT.

Jan Ramakers, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "JAK inhibitor treatment for inborn errors of JAK/STAT signaling: An ESID/EBMT-IEWP retrospective study" a la revista Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Els errors innats d'immunitat (EIN) amb la desregulació de la senyalització JAK/STAT presenten manifestacions variables de desregulació immunitària i infeccions. El trasplantament de cèl·lules mare hematopoètiques (TCMH) és potencialment curatiu, però inicialment els resultats comunicats van ser pobres. Els inhibidors de JAK (JAKi) ofereixen una opció de tractament dirigit que pot ser una alternativa o pont al TCMH. Tot i això, les dades sobre el seu ús actual, l'eficàcia del tractament i els efectes adversos són limitats.

L'objectiu va ser avaluar l'experiència actual en el tractament amb JAKi per a errors innats de la immunitat (IEI) JAK/STAT entre els centres del Inborn Errors Working Party (IEWP) de l'European Society for Immunodeficiencies (ESID)/European Society for Blood and Marrow Transplantation (EBMT).

Referència de l'article
Fischer M, Olbrich P, Hadjadj J, Aumann V, Bakhtiar S, Barlogis V, et al. JAK inhibitor treatment for inborn errors of JAK/STAT signaling: An ESID/EBMT-IEWP retrospective study. J Allergy Clin Immunol. 2024 Jan;153(1):275-286.e18. doi: 10.1016/j.jaci.2023.10.018. PubMed PMID: 37935260.

Enllaços Bibliosalut 

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pxhere / Medicamento / Dominio público CCO]