Categoria: Estudis i projectes

El BDNF com a mediador potencial dels efectes beneficiosos de la suplementació amb mio-inositol durant la lactància en rates

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup de recerca Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscos (NuBE), de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), CIBER de Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), han publicat un article sobre el factor neurotròfic derivat del cervell (BDNF) com a mediador potencial dels efectes beneficiosos de la suplementació amb mio-inositol durant la lactància a les cries de rates amb restricció calòrica gestacional.

Ana Valle, Pedro Castillo, Adrián García-Rodríguez, Andreu Palouorcid, Mariona Palouorcid i Catalina Picóorcid, investigadores i investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Brain-Derived Neurotrophic Factor as a Potential Mediator of the Beneficial Effects of Myo-Inositol Supplementation during Suckling in the Offspring of Gestational-Calorie-Restricted Rats" a la revista Nutrients.

La restricció calòrica gestacional materna condueix a un major risc de trastorns metabòlics de la descendència. El mio-inositol (MI), un component natural de la llet materna, ha demostrat efectes protectors en estudis amb animals quan se suplementa durant el període crític de lactància, contra aquests efectes.

Així, aquest estudi va investigar, en rates, els possibles mecanismes subjacents als efectes protectors de la suplementació, a dosis fisiològiques, amb mio-inositol (MI) durant la lactància davant dels efectes perjudicials causats per una restricció calòrica fetal, centrant-se especialment en les possibles connexions amb la senyalització del BDNF.

La suplementació amb MI, en el context d'una restricció calòrica gestacional, va millorar l'índex de resistència a la insulina (HOMA-IR) i el perfil de lípids plasmàtics, a més de promoure la secreció i senyalització del BDNF, el que fou més evident en els mascles, en comparació a les femelles. A més, als set mesos d'edat, la suplementació amb MI als animals que sofriren una restricció calòrica gestacional va augmentar la via de senyalització anorexígena a l'hipotàlem i va millorar la gestió perifèrica de la glucosa i la capacitat de marronització als teixits adiposos.

Aquest treball, per tant, suggereix una nova connexió entre la suplementació amb MI durant la lactància, la senyalització de BDNF i la programació metabòlica, proporcionant informació sobre els mecanismes subjacents als efectes beneficiosos del MI ingerit durant la lactància, amb un enfocament específic a millorar el control glucèmic.

Referència de l'article
Valle A, Castillo P, García-Rodríguez A, Palou A, Palou M, Picó C. Brain-Derived Neurotrophic Factor as a Potential Mediator of the Beneficial Effects of Myo-Inositol Supplementation during Suckling in the Offspring of Gestational-Calorie-Restricted Rats. Nutrients. 2024 Mar 27;16(7):980. doi: 10.3390/nu16070980. PubMed PMID: 38613013.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Nutrigenòmica, Biomarcadors i Avaluació de Riscos (NuBE)]