Categoria: Estudis i projectes

El Servei de Prevenció de l'Hospital de Manacor relaciona en un article el RCV, la SM i l'alcohol en treballadors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

copadevi El Servei de Prevenció de l'Hospital de Manacor ha publicat, junt amb el Servei de Prevenció del Grup Correos de València i Albacete, el Servei de Prevenció de MAPFRE de València i l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), un article en el qual es volen establir els paràmetres comparatius entre els nivells de consum d'alcohol, variables de risc cardiovascular i la síndrome metabòlica.

Ángel Arturo López González, del Servei de Prevenció de l'Hospital de Manacor, ha participat en l'article amb el títol "Parámetros de riesgo cardiovascular, síndrome metabólico y consumo de alcohol en poblacion laboral", publicat a la revista Endocrinología y Nutrición.

Es va realitzar un estudi descriptiu transversal en 7.644 treballadors d'empreses espanyoles. Es va valorar el consum d'alcohol i la seva relació amb el risc cardiovascular mitjançant l'eina de Framingham calibrada per a la població espanyola (REGICOR) i SCORE, i la síndrome metabòlica mitjançant els criteris de l'ATP-III modificat i IDF en índex aterogènics o de Castelli i triglicèrids/HDL. Es va realitzar una anàlisi multivariant mitjançant regressió logística i es van determinar les odss ratio. Així doncs, el consum abusiu d'alcohol, influeix negativament en tots els paràmetres de risc cardiovascular i en la síndrome metabòlic, essent més negatiu el resultat en alts nivells de consum.

Referència de l'article
Vicente-Herrero MT, Lopez Gonzalez AA, Ramirez-Iniguez de la Torre MV, Capdevila-Garcia L, Terradillos-Garcia MJ, Aguilar-Jimenez E. Cardiovascular risk parameters, metabolic syndrome and alcohol consumption by workers. Endocrinol Nutr. 2015 Feb 25.
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]