Categoria: Estudis i projectes

Els investigadors del IUNICS (UIB-CAIB) participen en el desenvolupament d'implants intel·ligents per reparar i regenerar el teixit ossi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup de recerca en Teràpia Cel·lular i Enginyeria Tissular de l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS) de la Universitat de les Illes Balears participa en el projecte PHYTECH, una iniciativa de recerca de col·laboració pública-privada. El projecte està finançat pel programa INNPACTO del Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Amb la finalitat de millorar la integració dels implants a l’organisme del pacient, el projecte vol dissenyar i desenvolupar nous materials que faciliten l’osteointegració i que a la vegada siguin biocompatibles. Juntament amb la cerca de la biocompatibilitat dels materials, també s’aborda la resposta d’aquests nous materials davant les infeccions.

PHITECH està liderat per les empreses biotecnològiques, Sanifit i Numat Biomedical, i compta amb la col.laboració del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina (CIBER-BBN) de l’Institut de Salut Carlos III.

[Font: Universitat de les Illes Balears. 06/03/2013]