Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca publica un article comparant els infants dins el sistema d'atenció institucional i els infants que viuen a ca seva

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr511Atenció Primària de Mallorca ha publicat un article sobre la comparativa entre els infants en el punt d'entrada al sistema assistencial i els infants a casa. També hi ha participat l'Institut Mallorquí d'Afers Socials.

Sergio Verd, Gloria Aguiló, Mercedes Fernández, Catalina Servera, Marina Colom i Mar López-Sureda, pediatres d'Atenció Primària de Mallorca; Milanka Kraemer i Patricia Palmer, metgesses de medicina familiar i comunitària d'Atenció Primària de Mallorca; Joana Ripoll i Joan Llobera, investigadors del Gabinet Tècnic d'Atenció Primària de Mallorca; han publicat l'article amb el títol "Past medical history: A comparison between children at the point of entry into the care system and children at home" a la revista Journal of Child Custody.

Es va dur a terme un estudi cas control d'un centre per determinar quins trastorns mèdics auguren l'entrada en l'atenció fora de la llar. Es varen estudiar un total de 137 infants amb edats entre 4 i 14 baix l'atenció de l'autoritat local i 126 controls (a la llar dels infants) units per àrea de salut, edat i sexe. El registre d'atenció primària pediàtrica es va revisar de maig a setembre de 2017. Comparat amb els infants que viuen a ca seva, aquests que entren en el sistema d'atenció eren significativament més propensos a: presència d'hematomes i pateixen més càries, condicions psiquiàtriques i neurològiques. Per contra, semblava que patien menys asma, dolor abdominal, picades d'insectes o lesions a les extremitats. L'anàlisi de l'historial mèdic va ajudar a identificar els infants que patien risc de ser atesos fora de la seva llar.

Referència de l'article
Verd S, Aguiló G, Kraemer M, Fernández M, Servera C, Colom M, et al. Past medical history: A comparison between children at the point of entry into the care system and children at home. J Child Custody. 2018;15(3):228-40. doi: 10.1080/15379418.2018.1521761

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]