Categoria: Estudis i projectes

L'IdISBa publica un estudi sobre la relació del consum de xocolata i la cristalització de l'àcid úric

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc epr531L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha publicat un estudi sobre l'efecte del consum de productes derivats del cacao en la cristalització de l'àcid úric en l'orina de voluntaris sans. També hi ha participat el IUNICS.

Antonia Costa-Bauza, Felix Grases, Paula Calvó, Adrian Rodriguez i Rafael M. Prieto, investigadors de l'IdISBa, ha publicat l'article amb el títol "Effect of Consumption of Cocoa-Derived Products on Uric Acid Crystallization in Urine of Healthy Volunteers" a la revista .

El propòsit d'aquest estudi era determinar els efectes del consum de diferents productes derivats del cacao en la cristalització de l'àcid úric en 20 voluntaris sans. Es va demanar als participants que seleccionassin la dieta que volguessin durant 12 h. abans de recollir l'orina. La única restricció era que aquesta dieta no podia incloure cap producte amb cacao, cafè o cafeína. El primer dia, cada voluntari va seguir la seva dieta, i es va recollir una mostra d'orina de 12 hores durant la nit com a orina de referència. Després de set dies en una dieta sense restriccions, cada voluntari va repetir la mateixa dieta amb 20 g. de xocolata amb llet, xocolata en pols o xocolata negra durant el berenar i altres 20 g. durant el sopar. Es varen tornar a recollir mostres d'orina durant la nit. Es va determinar per a cada mostra el volum d'orina, pH, oxalat, creatinina, àcid úric, teobromina i un test de cristalització de l'àcid úric. Els resultats dels 20 pacients mostraven que la cristalització de l'àcid úric era significativament més baix seguint el consum de xocolata en pols o xocolata negra en relació a la mostra principal o els que varen consumir xocolata amb llet. Els resultats indicaren que l'augment de concentracions de teobromina urinària reduïa el risc de la cristalització de l'àcid úric.

Referència de l'article
Costa-Bauza A, Grases F, Calvó P, Rodriguez A, Prieto R. Effect of Consumption of Cocoa-Derived Products on Uric Acid Crystallization in Urine of Healthy Volunteers. Nutrients. 2018;10(10):1516. 10.3390/nu10101516. PubMed PMID: 30332783
Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pixabay / Dark Chocolate / CC0 1.0 Universal ]