13
Diu, Oct
0 Noves Notícies
Categoria: Estudis i projectes

Detecció i supressió automàtica de les grapes en imatges de ferides de cirurgia abdominal per aplicacions m-Health

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un capítol sobre la detecció i supressió automàtica de les grapes en imatges de ferides de cirurgia abdominal per aplicacions m-Health.

Manuel González-Hidalgo, Gabriel Moyà-Alcover, Marc Munar i Pedro Bibiloni, investigadors de l'IdISBa; i Andrea Craus-Miguel, Xavier González-Argenté i Juan José Segura-Sampedro, cirurgians de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han publicat el capítol amb el títol "Detection and Automatic Deletion of Staples in Images of Wound of Abdominal Surgery for m-Health Applications" dins el llibre titulat VIPIMAGE 2019: proceedings of the vii eccomas thematic conference.

Els pacients sotmesos a cirurgies abdominals han de dur a terme un seguiment postoperatori durant llargs períodes de temps després de la cirurgia. Aquestes consultes cara a cara tenen un cost econòmic i afecten la qualitat de vida dels pacients. Per simplificar el seguiment d'aquests pacients, es podria utilitzar una aplicació. Basant-se en una imatge de la seva ferida quirúrgica, les complicacions postoperatòries podrien ser detectades. Hi ha dues claus per detectar una infecció de la ferida: inflamació i envermelliment.

En aquest treball, es volia detectar i segmentar la ferida. La primera passa d'aquest procés consisteix a localitzar i eliminar les grapes que mantenen la ferida tancada perquè poden distorsionar el color general de la imatge. Per fer això, es va aplicar una discreta dilatació morfològica difusa a tota la imatge. Després, es va aplicar un algoritme de pintura per restaurar les regions detectades com a grapes. Finalment, utilitzant conjunts difuminats es van determinar si hi havia àrees de la ferida que presenten una desviació respecte al color vermell i estudiar si la ferida va envermellint.

Referència del capítol
González-Hidalgo M, Moyà-Alcover G, Munar M, Bibiloni P, Craus-Miguel A, González-Argenté X, et al. Detection and Automatic Deletion of Staples in Images of Wound of Abdominal Surgery for m-Health Applications. En: Tavares JMRS, Natal Jorge RM, editors. VipIMAGE 2019. Springer International Publishing; 2019. p. 219-29. doi: 10.1007978-3-030-32040-9

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]