Categoria: Estudis i projectes

Preferència del pacient a la quimioteràpia oral en el tractament del càncer metastàtic de pit i pulmó

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en la publicació d'un article on s'analitza la preferència del pacient a la quimioteràpia oral en el tractament del càncer metastàtic de pit i pulmó. També hi han participat diferents centres espanyols.

Juan Coves, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Patient preference for oral chemotherapy in the treatment of metastatic breast and lung cancer", a la revista European Journal of Cancer Care.

Encara que noves teràpies contra el càncer metastàtic s'han desenvolupat en dècades recents, la quimioteràpia encara és una opció de tractament important. El tractament prolongat i els efectes secundaris normalment descoratja als pacients, i en molts de casos, la teràpia només és pal·liativa, no curativa. Aquest estudi explora la preferència del pacient per la quimioteràpia oral o intravenosa (IV) en el tractament de càncer de pit metastàtic o de pulmó.

Referència de l'article
Ciruelos EM, Díaz MN, Isla MD, López R, Bernabé R, González E, et al. Patient preference for oral chemotherapy in the treatment of metastatic breast and lung cancer. Eur J Cancer Care (Engl). Epub 30 set. 2019;e13164. doi: 10.1111/ecc.13164. PubMed PMID: 31571304.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]