Categoria: Estudis i projectes

Avaluació de la hiperhidrosis craniofacial i envermelliment per bloqueig esfenopalatí

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Otorrinolaringologia de l'Hospital Comarcal d'Inca ha participat en la publicació d'un assaig aleatori sobre l'avaluació de la hiperhidrosis craniofacial i envermelliment per bloqueig esfenopalatí. També hi han participat la Universitat de Barcelona, l'IDIBAPS, el CIBERES i el Centre Mèdic Teknon.

Francesca Jaume, otorinolaringòloga de l'Hospital Comarcal d'Inca, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Assessment of craniofacial hyperhidrosis and flushing by sphenopalatine blockade - a randomized trial" a la revista Rhinology.

La hiperhidrosi craniofacial (HCF) i l'envermelliment expressen disfunció autonòmica del sistema nerviós. Els tractaments de referència disponibles no tenen un bon compliment. L'estudi volia investigar variacions de HCF/envermelliment després de dos mètodes de bloqueig del ganglió esfenopalatí.

Referència de l'article
Lehrer E, Nogues A, Jaume F, Mullol J, Alobid I. Assessment of craniofacial hyperhidrosis and flushing by sphenopalatine blockade - a randomized trial. Rhinology. 2 set 2019. doi: 10.4193/Rhin19.119. PubMed PMID: 31475696.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]