Categoria: Estudis i projectes

Pacients amb MPOC eosinofílica presenten un perfil miRNA en sèrum diferents als asmàtics i MPOC no eosinofílics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en la publicació d'un estudi on es mostra que els pacients amb MPOC eosinofílica presenten un perfil miRNA en sèrum diferents als asmàtics i MPOC no eosinofílics. També hi han participat el CIBERES, l'Hospital Lucus Augusti, l'Instituto de Investigación Sanitaria Fundación Jiménez Díaz i la Clínica Rotger Quirón.

Víctor José Asensio, Anna Tomás i Amanda Iglesias, investigadores de l'IdISBa; i Borja Cosío , pneumòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Los pacientes con EPOC eosinofílica presentan un perfil de miRNA en suero diferente a los asmáticos y EPOC no eosinofílicos" a la revista Archivos de Bronconeumología.

L'asma i la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) són malalties cròniques comunes de la via aèria i poden superposar-se en alguns individus. La superposició d'asma i MPOC (ACO, per les seves sigles en anglès) és una malaltia heterogènia que inclou l'asma en fumadors (AF) i el MPOC amb eosinofília (MPOCe). Els microRNA (miRNA) són reguladors de l'expressió de gens amb gran potencial per al seu ús com a biomarcadors.

L'objectiu d'aquest estudi era identificar les firmes característiques de miRNA en pacients de l'espectre de malalties pulmonars obstructives cròniques al complet (AF- MPOCe, asmàtics no fumadors i MPOC) que poguessin servir com a biomarcadors diagnòstics o descriure mecanismes moleculars diferencials amb potencials implicacions terapèutiques.

Referència de l'article
Asensio VJ, Tomás A, Iglesias A, de Llano LP, del Pozo V, Cosío BG. Los pacientes con EPOC eosinofílica presentan un perfil de miRNA en suero diferente a los asmáticos y EPOC no eosinofílicos. Archivos de Bronconeumología. Nov 2019;S0300289619303825. 10.1007/s40258-019-00517-z. PubMed PMID: 31732359.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]