Categoria: Estudis i projectes

Tuberculosi calvariana

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre la tuberculosi calvariana.

Alfredo Manuel Santos Pinheiro da Silva Martins, Francisco Fanjul, Antoni Abdon Campins Rosselló i Melchor Riera, metges de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Calvarial tuberculosis: an unusual presentation of disseminated tuberculosis" a la revista BMJ Case Reports.

Un home de trenta anys, sense registre mèdic previ, va ser admès a l'Hospital Universitari Son Espases a causa de la seva tos persistent durant dos mesos, acompanyat de sudoració nocturna, pèrdua de pes no quantificat i febre baixa. El pacient al final va ser diagnosticat per tuberculosi pulmonar (TP). Durant l'admissió, es va detectar una inflor del front dret, dolor a la palpació, fluctuant i no enganxat a la pell, sense alteracions cutànies o deteriorament neurològic. Es va realitzar un desbridament quirúrgic i els cultius intraoperatoris van ser positius per al micobacteri de tuberculosi pulmonar. El pacient va completar 9 mesos de teràpia antituberculosa i es va recuperar completament.

Referència de l'article
Santos Pinheiro da Silva Martins AM, Fanjul F, Campins Rosselló AA, Riera Jaume M. Calvarial tuberculosis: an unusual presentation of disseminated tuberculosis. BMJ Case Rep. 2019;12(4). doi: 10.1136/bcr-2018-226967. PubMed PMID: 31028047.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]