Categoria: Estudis i projectes

Biomarcadors en la malaltia d'Alzheimer i altres demències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un article sobre els biomarcadors en la malaltia d'alzheimer i altres demències.

Guillermo Amer Ferrer, neuròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha publicat l'article amb el títol "Biomarcadores en la enfermedad de Alzheimer y otras demencias" a la revista Kranion.

El diagnòstic clínic de la malaltia d'Alzheimer (MA) i altres malalties neurodegeneratives ha millorat amb l'aplicació de biomarcadors del procés neuropatològic associat a la malaltia. En l'actualitat es disposa de biomarcadors fiables per a la patologia amiloide i la degeneració neurofibril·lar característica de la MA, així com per identificar la neurodegeneració associada a la MA i altres malalties. Es revisa la situació actual dels biomarcadors aplicables en l'avaluació clínica de les tres malalties neurodegeneratives més prevalents, la MA, la demència amb cossos de Lewy i la demència frontotemporal. També es revisen alguns biomarcadors amb resultats favorables per a la seva aplicació en el futur.

Referència de l'article
Amer Ferrer G. Biomarcadores en la enfermedad de Alzheimer y otras demencias. Kranion. 2019;14(2):37-44.

Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: pixabay.com / Terapia Ocupacional / CC-by-sa-2.0]