Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària fa una crida a totes aquelles cambreres de pis que estiguin interessades en participar en un assaig clínic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària fa una crida a totes aquelles cambreres de pis que estiguin interessades a participar en un assaig clínic que s’ha posat en marxa aquest dilluns a 34 centres de salut de les Illes Balears. El Servei de Salut (IB-Salut) ha posat en marxa aquest estudi per avaluar l’eficàcia d’una intervenció per millorar la salut i la qualitat de vida en el col·lectiu de cambreres de pis.

Es tracta d’una intervenció en la qual poden participar totes aquelles persones que siguin majors d’edat, hagin treballat com a cambreres de pis durant el 2019 (com a mínim 15 dies), tinguin previst treballar enguany com a cambreres de pis, no estiguin de baixa i no tinguin previst estar fora de les illes més de 15 dies durant el primer trimestre de l’any.

La intervenció es durà a terme en 34 centres de salut de les Balears: 24 a Mallorca, 4 a Menorca, 5 a Eivissa i 1 a Formentera. Per atzar, s’han triat 17 centres que seran intervenció i 17 que seran centres de control.

En els 17 centres d’intervenció, les cambreres de pis que acceptin participar assistiran a 8 visites, 3 de les quals són individuals i 5 en grup (amb 10-15 cambreres).

La primera visita es durà a terme per una infermera, qui informarà sobre el desenvolupament de la intervenció, la qual farà una recollida de dades sobre els estils de vida –dieta, activitat física-, l’estat de salut, la qualitat de vida i els problemes de salut, entre d’altres. A més, la infermera li donarà uns consells personalitzats i planificarà amb la cambrera de pis la manera com pot millorar els seus estils de vida.

[Font: Atenció Primària de Mallorca. 16/01/2020]

[Foto: Barnimages / housekeeping / CC0 1.0 Universal ]

Què en diu la premsa
*15/01/2020 diariodemallorca.es - Comienza el ensayo clínico para mejorar la salud de las 15.000 'kellys' de Baleares.