Categoria: Estudis i projectes

Consens internacional sobre la monitorització de la pressió tisular cerebral d'oxígen en pacients neurocrítics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un consens internacional sobre la monitoratge de la pressió tissular cerebral d'oxigen en pacients neurocrítics. També hi han participat diferents centres espanyols.

Juan AntonioLlompart-Pou, metge de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Consenso internacional sobre la monitorización de la presión tisular cerebral de oxígeno en pacientes neurocríticos" a la revista Neurocirugía.

La monitoratge contínua de l'oxigenació cerebral i la seva aplicació al maneig del pacient neurològic greu és un dels grans reptes actuals de medicina crítica. Encara han sigut descrites diverses tècniques per a la monitoratge de l'oxigenació cerebral, la monitoratge tissular cerebral d'oxigen proporciona una rellevant informació sobre els nivells d'oxigen pel que fa al teixit cerebral. El seu desenvolupament s'ha associat a la necessitat de respondre no només a aspectes tècnics sobre aquesta, sinó també al significat de l'alteració dels valors de l'oxigenació cerebral en el pacient neurocrític. El document de consens dona resposta a diverses qüestions relatives a la monitoratge de l'oxigenació cerebral mitjançant sensor de pressió tissular cerebral d'oxigen. Per això es va elaborar un panell de preguntes i es va realitzar una revisió de la literatura mèdica, i avaluant la qualitat de l'evidència i el nivell de recomanació mitjançant la metodologia GRADE.

Referència de l'article
Domínguez-Roldán JM, Lubillo S, Videtta W, Llompart-Pou JA, Badenes R, Rivas JM, et al. Consenso internacional sobre la monitorización de la presión tisular cerebral de oxígeno en pacientes neurocríticos. Neurocirugía. 2020;31(1):24-36. doi: 10.1016/j.neucir.2019.08.003. PubMed PMID: 31708419.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]