Categoria: Estudis i projectes

Estudi multicèntric de la reparació endovascular urgent de l'aorta toràcica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cirurgia Vascular de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de les indicacions i resultats d'un estudi multicèntric de la reparació endovascular urgent de l'aorta toràcica. També hi han participat diferents centres espanyols.

Pascual Lozano Vilardell, cirurgià vascular de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Estudio multicéntrico de la reparación endovascular urgente de la aorta torácica: indicaciones y resultados" a la revista Medicina Intensiva.

Les tècniques endovasculars s'han convertit en una eina essencial per al tractament de la patologia d'aorta toràcica descendent (TEVAR). L'objectiu és analitzar les indicacions i resultats del TEVAR urgent en l'àmbit nacional en relació amb la cirurgia programada.

Referència de l'article
López Espada C, Linares Palomino JP, Domínguez González JM, Iborra Ortega E, Lozano Vilardell P, Solanich Valldaura T, et al. Estudio multicéntrico de la reparación endovascular urgente de la aorta torácica: indicaciones y resultados. Med Intensiva. Des 2019. doi: 10.1016/j.medin.2019.10.008. PubMed PMID: 31836259.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera i metge realitzen una sutura quirúrgica / CC BY-NC-SA 4.0]