Categoria: Estudis i projectes

Toxicologia postmortal en el diagnòstic de mort sobtada en víctimes joves i de mitjana edat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cardiologia i el Laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), la Unitat de Genètica i el Laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre la toxicologia postmortal en el diagnòstic de mort sobtada en víctimes joves i de mitjana edat.

Tomás Ripoll, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, investigador de l'IdISBa i membre del grup d'investigació MUSIB; A.B. García, J.L. Poncela, N. Sánchez i C. Pérez, investigadors de l'IdISBa i membres del grup d'investigació MUSIB; Isabel Gomila, facultativa del Laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadora de l'IdISBa; Damià Heine, metge de la Unitat de Genètica Molecular de l'Hospital Universitari Son Espases; A. Barceló i Bernardino Barceló, facultatius del Laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Post-mortem Toxicology in the Diagnosis of Sudden Death in Young and Middle-Aged Victims" a la revista European Review for Medical and Pharmacological Sciences.

Es volia investigar l'impacte dels resultats toxicològics trobats en casos de mort sobtada i la correlació de les troballes clíniques, de l'autòpsia i genètiques amb els resultats toxicològics.

Referència de l'article
Ripoll T, García AB, Gomila I, Heine D, Poncela JL, Sánchez N, et al. Post-mortem toxicology in the diagnosis of sudden death in young and middle-aged victims. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2019;23(21):9135-49. doi: 10.26355/eurrev_201911_19404. PubMed PMID: 31773664.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent escoltant música / CC BY-NC-SA 4.0]