Categoria: Estudis i projectes

Factors de risc de mortalitat de pacients amb bacterièmia per Pseudomonas Aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi multicèntric retrospectiu sobre els factors de risc de mortalitat de pacients amb bacterièmia per Pseudomonas Aeruginosa. També hi han participat diferents centres internacionals.

Antonio Oliver i Enrique Ruiz de Gopegui, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Risk Factors for Mortality Among Patients With Pseudomonas Aeruginosa Bacteraemia: A Retrospective Multicentre Study" a la revista International Journal of Antimicrobial Agents.

Aquest estudi volia avaluar els factors de risc per a la mortalitat a 30 dies entre pacients hospitalitzats amb bacterièmia per Pseudomonas Aeruginosa, una condició altament fatal. Es va dur a terme un estudi retrospectiu entre l'1 de gener de 2009 i 31 d'octubre de 2015 a 25 centres de 9 països, incloent-hi 2396 pacients.

Referència de l'article
Babich T, Naucler P, Valik JK, Giske CG, Benito N, Cardona R, et al. Risk factors for mortality among patients with Pseudomonas aeruginosa bacteraemia: a retrospective multicentre study. Int J Antimicrob Agents. 2020;55(2):105847. doi: 10.1016/j.ijantimicag.2019.11.004 . PubMed PMID: 31770625.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]