Categoria: Estudis i projectes

Estudi sobre miRNAs i nous composts alimentaris relacionats amb el procés marronós del greix

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en un estudi sobre miRNAs i nous composts alimentaris relacionats amb el procés de marronor del greix. També hi han participat la Universitat de Navarra, l'IdISNA, la Universidad Autónoma de Nuevo León, l'Institut Carlos III i la Universitat de les Illes Balears.

Juana Sánchez, investigadora de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "miRNAs and Novel Food Compounds Related to the Browning Process" a la revista International Journal of Molecular Sciences.

La prevalença de l'obesitat està en ràpid creixement en l'àmbit mundial. Amb el descobriment del teixit adipós marró (TAM) en humans adult, l'activació del TAM ha sorgit com una estratègia potencial per a l'augment de la despesa energètica. Recentment, la presència d'un tercer tipus de greix, conegut com a beix o bru (marró en blanc), s'ha reconegut estar present en determinats tipus de dipòsits de teixit adipós blanc (TAB). S'ha suggerit que el TAB pot experimentar el procés marronós en resposta a estímuls que indueixen i milloren l'expressió de la termogènesi: una característica metabòlica típicament associada amb el TAM.

Els MicroRNAs (miRNAs) són petits reguladors transcripcionals que poden controlar l'expressió genètica en una varietat de teixits, incloent-hi el TAM i EL TAB. Igualment, s'ha mostrat que alguns components del menjar podrien influir en el miRNAs associat amb el daurat, així, contribuint potencialment al maneig de l'excés d'acumulació de teixit adipós (obesitat) a través d'alguns acostaments nutricionals i dietètics.

Per això, això ha creat una gran expectació cap al desenvolupament d’una prometedora estratègia dietètica per promoure el daurat/beix en TAM per contribuir potencialment per combatre el creixement epidèmic de l'obesitat.

Referència de l'article
Lorente-Cebrián S., Herrera K., Milagro F.I., Sánchez J., de la Garza A.L., Castro H. MiRNAs and novel food compounds related to the browning process. Int J Mol Sci. 2019;20(23). doi: 10.3390/ijms20235998 . PubMed PMID: 31795191.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Travessant el carrer / CC BY-NC-SA 4.0]